Olin nuorempana
hyvin skeptinen porkkanakakun suhteen. Eihän juurekset kuulu kakkuun
:D
Onneksi uskaltauduin
parikymppisenä maistamaan, sillä porkkanakakku on nykyään yksi
lempikakuistani. Etsin pitkään hyvää ohjetta porkkanakakkuun,
kunnes löysin tämän The Good Morning -blogin terveellisen
porkkanakakun ohjeen. Halusin kuitenkin säilyttää porkkanakakun
kuorrutuksen ”epäterveellisenä”, sillä se on porkkakakussa
parhainta. Jos haluat tehdä kakusta kokonaan terveellisen käy
nappaamassa terveellisen kuorrutuksen ohje linkkaamastani blogista.
Olen hieman
muokannut ohjetta, sillä saan Steviasta vatsanväänteitä. Olen
makeuttanut kakun hunajalla, vaahterasiirapilla, agavesiirapilla tai
intiaanisokerilla, mitä nyt ikinä on kaapista löytynytkään sillä
hetkellä.
Melkein
terveellinen porkkanakakku
Pohja:
4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl suolaa
½ dl hunajaa tai
muuta makeutusta.
1 prk (125g)
sokeroimatonta mangososetta
5 kuivattua taatelia
2 kananmunaa
2,5 dl
porkkanaraastetta
Kuorrutus:
50g voita
1rs(180 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl (tai maun
mukaan) tomusokeria
1tl vaniljasokeria
Ohje:
Laita uuni
kuumenemaan 200 asteeseen. Tee kaurahiutaleista jauhoa sauva- tai
tehosekoittimella. Sekoita ”kaurajauho” kulhossa leivinjauheen,
kanelin ja suolan kanssa. Sekoita joukkoon hunaja. Jos hunaja on
kiteistä, notkista se vesihauteessa.
Pane
tehosekoittimeen taatelit ja mangosose. Sekoita. Lisää
tehosekoittimeen kananmunat. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Kaada
seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja kääntele
taikinaa varovasti.
Laita leivinpaperi
irtopohjavuoan päälle (halkaisija noin 24 cm) ja purista voideltu
rengas kiinni. Paista noin 15 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se
tuntuu jämäkältä, mutta suht pehmeältä.
Anna pohjan jäähtyä
ja valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata rasva kuorrutusta varten ja
sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun
pinnalle. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi pekaanipähkinöillä.
Mukavaa torstaita, Elina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti