tiistai 18. syyskuuta 2018

Muistatko sen, kun halusit sitä, mitä sinulla on nyt?





Liian usein sitä vain porskutamme eteenpäin. Kun yksi asia on saatu päätökseen, siirrytään toisen asian pariin.

Liian harvoin pysähdymme ja pohdimme, kuinka paljon unelmia on matkan varrella jo toteutunut.

Jos miettii vaikkapa viimeistä kymmentä vuotta, siihen mahtuu varmasti meillä kaikilla toteutuneita unelmia, ja niitä, jotka ovat vielä saavuttamatta. Sitten on vielä unelmia, joita luuli haluavansa, mutta ne eivät olleetkaan itseä varten.

Mieti jotakin toteutunutta unelmaa. Muistatko sen fiiliksen, kun halusit sitä, mitä sinulla on nyt? Pitikö sen eteen tehdä töitä? Tuntuiko se ihan mahdottomalta? Vai toteutuiko unelma vähän kuin huomaamatta?

Minun kohdallani unelmointi alkaa hillittömällä innostuksella. Etsin tietoa, suunnittelen ja käytän mielikuvia. Miltä minusta tuntuu, kun jokin asia on saavutettu.
Sitten iskee epävarmuus ja pelko. Onko aika oikea? Olenko valmis riskeeraamaan kaiken tämän vuoksi? Haluanko tätä oikeasti?

Sen jälkeen unelmat jäävät usein kytemään. Tämä vaihe erottaa jyvät akanoista. Kaikista ideoista ja unelmistani toteutan lopulta ehkä 20 prosenttia.
Yleensä ne toteutuvat huomaamatta, mutta jälkikäteen ajateltuna niiden eteen onkin tehnyt paljon töitä. Silloin tajuaa myös matkan arvon. Usein se opettaa meille enemmän kuin itse päämäärä.

Siksi haluankin, että painat tämän hetkisen tunteen mieleesi jostakin toteutumattomasta unelmasta. Unelma voi olla kuinka iso tai pieni tahansa. Kun se toteutuu, muistele hetkeä, jolloin luulit, että unelma on ihan mahdoton. Analysoi matkaasi, ja opi itsestäsi.

Ennen kaikkea muista unelmoida, sillä siitä tulee hyvä mieli. Unelmoida voi myös siitä, että se hyvä, mitä on, pysyisi.




Unelmoiden, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti