Mä diggaan syömisestä, josta olen aiemmissa postauksissa vähän avannut :) Pidän itseäni hieman tunnesyöppönä. Siitä on varmasti osittain päässyt eroon, kun on
vaihtanut raaka-aineet hieman terveellisempiin ja puhtaampiin vaihtoehtoihin.
Ei kaikki ole yhtä
herkkiä tai alttiita asioille tai ruoka-aineille. Mitäs, jos onkin semmoinen
sokerinarkki, mikä mä oon. Jos en vedä rajaa siihen syömistouhuun, niin lähtee keulii tosi
äkkiä. En mielellään kylässäkään syö valmisherkkuja, irtokarkkeja tai tavan
suklaata. Se nimittäin tapahtuu hyvinkin äkkiä se mikä tapahtuu. Tahdon lisää
ja paljon. No toisinaan, vaikka lähtisi lapasesta se syöminen, niin en kuitenkaan
siitä ylimääräistä stressiä ota. Sivuvaikutukset on sitten vaan kärsittävä ja palattava
ruotuun. Mun on vaan helpompi pysyä siellä ruodussa, kun on suht
”samanlaatuista” koko ajan se herkuttelu.
Huonot hiilarit ja kaikenlaiset lisäaineet vaikuttaa mulla
just siihen makean himoon ja mieli menee ihan miten sattuu. Se ei ole kivaa
itsestä, eikä luultavasti läheisistäkään. Paljon parempi, jos pysyy niissä paremmissa
vaihtoehdoissa.
Mustikka –raakakaakaomousse persimonilla ja kaakaonibseillä.
|
Juttuhan on niin, että mun herkkuperseily ei ole hävinnyt
mihinkään, vaikka pyrin olemaan ilman teollista moskaa, ainakin kotioloissa.
Olen mä kyläpaikoissa joustanut. En kai osaa olla tarpeeksi tiukka, ainakaan
aina, kun ei tosiaan ole kyse mistään diagnosoidusta sairaudesta. Onneksi tästä puhutaan jatkuvasti enemmän :)
Tässä ihana vegaaninen brownie- ohje. Alkuperäinen ohje oli
muutama viikko sitten MeNaisissa. Fiksasin ohjeen omanlaiseksi. Tumma
suklaa vaihdettu raakakaakaomassaan, ruokosokeri intiaanisokeriin, tumma
siirappi vaihtui taatelisiirappiin, rypsiöljy kookosöljyyn ja tavan jauhot
mantelijauhoon ja tummaan riisijauhoon. Kahvin jätin pois kokonaan. Laittakoon,
ken haluaa :)
Mikäli sulle ei ole tuttu tuo aquafaba, niin siitä lisää
tästä linkistä. Kätevä kananmunan korvike :)
VEGAANINEN BROWNIE
8 annosta, valmistusaika 1 t
150 g raakakaakaomassaa
¾ dl aquafabaa eli kikhernesäilykkeen lientä
1 dl intiaanisokeria
½ dl taatelisiirappia
(2 rkl vahvaa kahvia)
½ dl kookosöljyä
1dl tummaa
riisijauhoja
½ dl mantelijauhoja
n.50g
rouhittuja manteleita
Jaa raakakaakaomassa kahteen osaan. Pilko toinen
osa (n.100g) kulhoon ja sulata vesihauteessa. Rouhi loput massasta veitsellä rouheeksi.
Valuta
kikhernesäilykkeestä liemi talteen. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu
suklaa, sokeri, siirappi, (kahvi) ja öljy. Sekoita hyvin. Lisää jauho ja
suklaarouhe ja sekoita.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai
voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna
jäähtyä.
Tämä brownie on aivan ihana makea pikkujouluihin, muuten vaan viikonlopun leivonnaiseksi tai jälkkäriksi. Koristeluun ja lisukkeeksi sopii hyvin kausihedelmä Persimon ja Oatlyn vaniljakastiketta.
Persimon, makea
ihanuus on kuulunut mun suosikkeihin jo vuosia. Nykyisin sitä on tarjolla
oikein reilusti. Menekki on varmasti lisännyt saatavuutta. Hedelmän nimi vaihtelee sen mukaan, että mistä
maasta se on tullut. Persimonia ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien hedelmien ja kasvisten vieressä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti