Kuvassa aamushotti. |
Jos sinulla pölyttyy kaappien nurkissa mehupuristin tai mehulinko, kaiva se ihmeessä esiin. Tai jos et vielä omista mehustinta, suosittelen lämpimästi
hankkimaan sellaisen. Sain oman mehustimeni muutama vuosi sitten. Se on ollut
ahkerassa käytössä sen jälkeen.
Oma mehustimeni on Wilfan Juicemaster SJ-150W. Halusin
nimenomaan mehupuristimen, koska se on hiljaisempi kuin linko (tehosekoitin
pitää jo ihan tarpeeksi lujaa meteliä). Mehupuristin ei
kehitä kuumuutta lingon tapaan ja siksi puristimella valmistettu kasvismehu
pitää sisällään isomman määrän ravinteita.
Ensimmäinen käyttökerta on jäänyt erityisesti mieleen. Muistan,
kun haimme mieheni kanssa kolme muovikassillista hedelmiä ja vihanneksia kotiin
ja aloimme kehitellä erilaisia mehukomboja. Seurasimme lumoutuneina hedelmien kietoutumista mehupuristimen ruuvausosan ympärille samalla, kun yhdestä
suuaukosta tippui mehua ja toisesta kuivaa kasvikuitua.
Juon usein smoothieita, mutta välillä tekee mieli jotain
kevyempää ja silloin itsetehtymehu on paikallaan. Kauppojen tuoremehut saattavat olla pahempia sokeripommeja
kuin karkit. Kun tekee mehunsa itse,
tietää tasan tarkkaan mitä mehu sisältää.
Itsetehdyissä mehuissa kannattaa suosia sesongin hedelmiä ja vihanneksia, niin saa vitamiinipitoista
ja edullista mehua kruunaamaan esimerkiksi viikonlopun brunssin tai vapaapäivän.
Marraskuussa sesongissa ovat muun muassa appelsiini, mango,
sitruuna, satsuma ja viinirypäleet.
Vinkkejä mehupuristimen
käyttöön
- Pese, kuori ja pilko kaikki mehuun menevät ainekset ennen kuin aloitat mehustuksen. Se helpottaa mehun tekoa.
- Jos haluat sorbettia, laita mehupuristimeen jäisiä marjoja. Jäiset mansikat toimivat hyvin.
- Muista, että tuorepuristettu mehu säilyy vain pari päivää jääkaapissa.
- Mehuprässi kannattaa putsata heti käytön jälkeen, näin sen saa puhtaaksi huuhtelemalla, eikä hinkkaamista tarvita.
Aamushotin tarpeet. |
Aamushotti
Olen nimennyt tämän mehun aamushotiksi, koska se todella
potkaisee hereille. Kirpeän makea omena kohtaa sitruunan ja inkiväärin. Kirpeän
ystävien lempimehu.
Yhteen lasilliseen (n.2,5dl) mehua tarvitset:
- 2 omenaa (mieluiten granny smith tai muu kirpeä lajike)
- Sitruunan
- Palan inkivääriä makusi mukaan.
Pese omenat. Kuori sitruuna ja inkivääri. Pilko sopiviksi
palasiksi.
Laita ainekset mehustimeen ja nauti.
Aurinkomehu. |
Tämä mehu syntyi eräänä harmaana loskaisena päivänä, kun
halusin jotakin aurinkoista ja piristävää.
Pieneen kannulliseen mehua tarvitset:
- Yhden ananaksen
- 6 appelsiinia
- 4 porkkanaa
- Sitruunan
- Palan inkivääriä.
Kuori ananas ja poista kova keskusta.
Kuori myös muut ainekset.
Laita mehustimeen ja nauti.
Lisää mehureseptejä löydät instagramistani
Jos mehuresepteille on enemmänkin kysyntää, kommentoikaa alle. Kertokaa myös omia mehureseptejä :)
Jos kiinnostuit Wilfan Juicemasterista, katso alla oleva video.
Makein terkuin, Elina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti