tiistai 1. marraskuuta 2016

Mehumaniaa ja kaksi mehureseptiä


Kuvassa aamushotti.
Jos sinulla pölyttyy kaappien nurkissa mehupuristin tai mehulinko, kaiva se ihmeessä esiin. Tai jos et vielä omista mehustinta, suosittelen lämpimästi hankkimaan sellaisen. Sain oman mehustimeni muutama vuosi sitten. Se on ollut ahkerassa käytössä sen jälkeen.

Oma mehustimeni on Wilfan Juicemaster SJ-150W. Halusin nimenomaan mehupuristimen, koska se on hiljaisempi kuin linko (tehosekoitin pitää jo ihan tarpeeksi lujaa meteliä). Mehupuristin ei kehitä kuumuutta lingon tapaan ja siksi puristimella valmistettu kasvismehu pitää sisällään isomman määrän ravinteita.

Ensimmäinen käyttökerta on jäänyt erityisesti mieleen. Muistan, kun haimme mieheni kanssa kolme muovikassillista hedelmiä ja vihanneksia kotiin ja aloimme kehitellä erilaisia mehukomboja. Seurasimme lumoutuneina hedelmien kietoutumista mehupuristimen ruuvausosan ympärille samalla, kun yhdestä suuaukosta tippui mehua ja toisesta kuivaa kasvikuitua.

Juon usein smoothieita, mutta välillä tekee mieli jotain kevyempää ja silloin itsetehtymehu on paikallaan. Kauppojen tuoremehut saattavat olla pahempia sokeripommeja kuin karkit. Kun tekee mehunsa itse, tietää tasan tarkkaan mitä mehu sisältää.

Itsetehdyissä mehuissa kannattaa suosia sesongin hedelmiä ja vihanneksia, niin saa vitamiinipitoista ja edullista mehua kruunaamaan esimerkiksi viikonlopun brunssin tai vapaapäivän.

Marraskuussa sesongissa ovat muun muassa appelsiini, mango, sitruuna, satsuma ja viinirypäleet.


Vinkkejä mehupuristimen käyttöön

  • Pese, kuori ja pilko kaikki mehuun menevät ainekset ennen kuin aloitat mehustuksen. Se helpottaa mehun tekoa.
  • Jos haluat sorbettia, laita mehupuristimeen jäisiä marjoja. Jäiset mansikat toimivat hyvin.
  • Muista, että tuorepuristettu mehu säilyy vain pari päivää jääkaapissa.
  • Mehuprässi kannattaa putsata heti käytön jälkeen, näin sen saa puhtaaksi huuhtelemalla, eikä hinkkaamista tarvita.


Aamushotin tarpeet.


Aamushotti

Olen nimennyt tämän mehun aamushotiksi, koska se todella potkaisee hereille. Kirpeän makea omena kohtaa sitruunan ja inkiväärin. Kirpeän ystävien lempimehu.

Yhteen lasilliseen (n.2,5dl) mehua tarvitset:
  • 2 omenaa (mieluiten granny smith tai muu kirpeä lajike)
  • Sitruunan
  • Palan inkivääriä makusi mukaan.


Pese omenat. Kuori sitruuna ja inkivääri. Pilko sopiviksi palasiksi.
Laita ainekset mehustimeen ja nauti.


Aurinkomehu.




Aurinkomehu


Tämä mehu syntyi eräänä harmaana loskaisena päivänä, kun halusin jotakin aurinkoista ja piristävää.

Pieneen kannulliseen mehua tarvitset:

  • Yhden ananaksen
  • 6 appelsiinia
  • 4 porkkanaa
  • Sitruunan
  • Palan inkivääriä.

Kuori ananas ja poista kova keskusta.
Kuori myös muut ainekset.

Laita mehustimeen ja nauti.

Lisää mehureseptejä löydät instagramistani
Jos mehuresepteille on enemmänkin kysyntää, kommentoikaa alle. Kertokaa myös omia mehureseptejä :)

Jos kiinnostuit Wilfan Juicemasterista, katso alla oleva video.





Makein terkuin,  Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti