sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Ruokafilosofiani

Olen kokeillut elämäni aikana vähän kaikkea ruoan suhteen. Olen kokeillut vähähiilihydraattista, punninnut ruokiani, laskenut kaloreita, ollut maidoton, gluteeniton ja vaikka mitä muuta. Olen välillä haaveillut ryhtyväni kokonaan vegaaniksi… Kaikkia ruokavaliokokeilujani yhdistää se, että joku asia on ollut kokonaan kielletty ja jossain vaiheessa olen repsahtanut.

Näiden kokeilujen takia kroppani on ollut sekaisin. Paino on jojoillut. Kuukautiskierto on mennyt sekaisin, samoin ihoni. Onko se ollut kaiken sen väärti? Ei ole.

Olen vihdoin löytänyt ihanan balanssin syömisteni suhteen. Olen ymmärtänyt, että syömisestä on turha stressata tai tuntea huonoa omaatuntoa. Välillä menee överiksi, mutta entä sitten? Kannattaa kuitenkin kuunnella omaa kroppaansa. Jokainen on varmasti kokenut, millainen olo tulee, jos mättää mahan täyteen karkkia. Se ei ole tavoiteltava olotila, mutta niin kuin sanottu välillä menee överiksi. Turha sitä on jäädä stressaamaan. Ranskalaisetkin sanovat, että ruoasta pitää nauttia, eikä sitä saa syödä salaa.
Olen tällä hetkellä herkutteleva sekasyöjä. Välillä herkuttelen raakasuklaalla ja toisella kertaa irtokarkeilla. Ostan mahdollisuuksien mukaan ruokani luomuna tai Reko:sta, mutta välillä vedän einespyttipannua tai haen hampurilaisen Hesburgerista. Ruoka on parasta silloin, kun se on tehty jo(i)llekin rakkaudella ja siitä nautitaan yhdessä.

Jos eläisin täydellisessä maailmassa. Panostaisin jokaisen syömäni ruoan stailaukseen. Pidän siitä, että ateria on samalla silmänruokaa. Jokaisessa syömässä ateriassani olisi täydellinen makujen kombo ja suutuntuma. Jokainen ruokahetkeni olisi niin rauhallinen, että voisin nauttia jokaisesta suupalasta.

En elä täydellisessä maailmassa, mutta aina silloin tällöin asettelen aamupuuron marjat nätisti puuron päälle, leikkaan porkkanasta sydämen muotoisia paloja lounassalaattiin tai koristelen smoothiekulhoni.

Vielä muutama mietelause loppuun:

Food is our common ground, a universal experience.”
Skip the diet. Just eat what your body wants.”
People who love to eat are always the best people.”

Olisi ihanaa kuulla minkälaisia ruokailijoita siellä ruudun toisella puolella on. Minkälaisia syöjiä te olette? Onko ruoan laadulla tai ulkonäöllä teille väliä? Noudatatko jotakin tiettyä ruokavaliota? Jos, niin miksi?


Ps. Kuvissa on lempiruokiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti