torstai 28. helmikuuta 2019

Verkostot, menestys ja yrittäjyys

Kuva: Pinterest

Saatan sohia tällä tekstillä vähän jotain pesää, mutta ei se mitään. Sohinhan päivittäin muutenkin  erilaisia ”pesiä” 😂

Minua jokseenkin ärsyttää ihmiset, jotka kuullessaan jonkun myyvän jotakin tuotteita verkostomarkkinoinnin kautta tyrmäävät sekä tämän bisneksen, tuotteen ja jopa sen ihmisenkin välittömästi. Saatetaan vetää jotain ihan ihme johtopäätöksiä aivan suotta, että tuo tyyppi on kusessa tai vähintäänkin vetämässä sua myös johonkin suohon, kun on tuohon soppaan lusikkansa tunkenut.
Voi ollakin, että muutamat vatipäät on tehnyt hallaa alalle, mutta samaisia vatipäitä mahtuu aivan joka ammattiryhmään, siis aivan jokaiseen. Se on sillä lailla, että kantsii pikkusen selvittää ennen kun tuomitsee verkostoja taikka verkostomarkkinointia. 

En tiedä, että ajattelevatko nämä ihmiset myös muunlaisesta yrittäjyydestä näin? Ajattelevatko he, että ostavat esimerkiksi mieluiten ketjuliikkeiltä esim. ruokansa, ravintovalmisteensa tai kosmetiikkansa, kun joltain pienyrittäjältä, joka ei anna edes alea, plussaa tai bonusta? Parhaimmassa tapauksessa asiakas saakin rabattia tuotteestaan pienyrittäjältä, mutta ei vaan tajua sitä. Puhumattakaan, että tajuaisi tukevan jonkun elinkeinoa. En missään tapauksessa halua nyt yleistää tai syyttää. Tähän vaan törmää, valitettavasti. Te jotka ajattelette näin, niin oletteko tulleet ajatelleeksi, että myöskin ketjuliikkeet ovat eräänlaisia verkostoja, joten työnnätte rahanne joka tapauksessa johonkin verkostoon. Siellä ne menee ainakin sinne johtoportaaseen, eikä tasaisesti kaikille. Tavan duunarit tienaa vähiten. Siis he, jotka tekevät suurimman työn siinä marketissa. Käytän esimerkkinä tässä nyt isoa päivittäistavara markettia, josta nykyisin voi ostaa kaiken Gustavsbergin vessanpytystä Rambutaniin. Tämän myötä erikoisliikkeet häviää. Se on taas ihan oma juttunsa, mutta näin on.  Verkostomarkkinoinnissa voit ns. tavan duunarina tienata jopa enemmän kuin ylälinjassa olevat henkilöt. Marketissa sama kuvio ei onnistu. Usko tai älä.

Myös useassa yhteydessä kuulee monen yksinyrittäjän sanovan, että muut tuotteet käy mulle valikoimaan, mutta ei sellaiset mitkä liittyy johonkin verkostomarkkinointiin. Oletteko te yrittäjät ajatelleet, että voisitte saada jopa lisämyyntiä niillä tuotteilla? Teillähän on jo valmis asiakaskunta, senkun paukutatte myyden!

Itse en tällä hetkellä myy mitään tuotteita mitkä liittyisi verkostomarkkinointiin, mutta käytän kyllä ja hyviä tuotteita ovatkin. Olen elämäni aikana ollut useissa verkostomarkkinointiyrityksissä mukana enkä ole kokenut, että minua olisi mitenkään kusetettu. Niistä verkostoista on ollut paljon hyötyä ja oppia jokaiselle elämän osa-alueelle. Paljon koulutuksia ja nimenomaan verkostoitumista.  Se tuo monesti uusia, ihania ystävyyssuhteita ja sosiaalista oppia. Verkostomarkkinointi ei tietenkään ole kaikkia varten, mutta en ymmärrä sen liiketoiminnan totaalista lyttäämistä.

Verkostomarkkinointiyrityksissä on yleensä aivan erityinen tapa tsempata kollegoita eteenpäin ja autetaan uskomaan omiin unelmiin. Mikä on tietysti epäsopivaa suomalaiseen mentaliteettin. Siellä jos missä näytetään menestys. Eikö sitä saisi näyttää, jos menee hyvin? Onko aina pakko painaa leuka rintaan ja mennä kohti uusia pettymyksiä.
EI, vaan  rinta rottingille ja menestys esille. Se mitä lisäät ja tilaat elämääsi, lisääntyy taatusti. Eli, jos ajattelet siinä kohtaa, kun yrityksesi alkaa menestyä, että no minä nyt oon vaan tämmönen perus suomalainen yrittäjä, niin semmosena sä jumankauta pysyt. Sen sijaan, kun menestyksen portit alkaa aueta, niin lisäät vaan vettä myllyyn ja pikkusen alat nauttimaan sun menestyksestä, niin avot! Sullahan on silloin menestyksen avaimet käsissäs.

Päätin reilu kaksi vuotta sitten antaa mahdollisuuden yhdelle tai oikeastaan muutamalle kapselille. Sekä myös jonkun bisnekselle. Törmäsin siis näihin kapseleihin ystäväni kautta. Mitä bisnekseen tulee, niin hän tai kukaan muukaan ei ole minulle väkisin tyrkyttänyt sitä. Olen todennut tuotteet käytössä erittäin toimiviksi ja olen saanut niistä runsaasti apua arjessa jaksamiseen. Se miten niitä markkinoidaan ei ole ollut mulle missään vaiheessa ongelma, päinvastoin. Jos minulla olisi ollut aikaa, niin luultavasti olisin jo siinä bisneksessäkin mukana.

On ollut tässä nyt muuta uraa luotavana 😊 Katsotaan onko joskus sen aika.
Jotenkin koko ajan olen jostain syystä uskonut, että ystäväni menestyy tässä bisneksessä ja niin on nyt käynyt. Miten paljon hän ja moni muukin vastaavanlaista bisnestä tekevä on saanut kuraa päällensä ihan vaan niiltä jotka lätkyttää lämpimikseen leukojaan tietämättä bisneksestä tai tuotteesta yhtään mitään. Varmasti saa jatkossakin kuraa päällensä, mutta hän on näyttänyt närhen munat jo aika monelle. Varmasti on heitäkin, jotka ovat nöyrtyneet ja myöntäneet tuominneensa turhaan.

Nyt niille skeptikoille tiedoksi. Minua ei ole maksettu tai käsketty kirjoittamaan tätä, vaan ilmaisen ihan itse oman mielipiteeni, kuten aina 😁

Kaikki, aivan kaikki bisnes liittyy tavalla tai toisella verkostoitumiseen. Sitä jos ei yrittäjänä hiffaa niin mielestäni ollaan jokseenkin kujalla. Tarkoitan tällä sitä, että olit minkä tahansa alan yrittäjä, niin tarvitset menestyäksesi muita kollegoita, ihmisiä ja yrityksiä. Niistä muodostuu verkosto, halusit taikka et.
Kyllä ymmärrän sen, että joskus jotkut verkostomarkkinointiyritykset on pilannut näiden hyvien verkostojen maineen. Se ei vie ihmiseltä paljon aikaa, jos kuuntelee mitä jollain on sanottavaa. Mielestäni sen voi tehdä niin. Monesti kuulin itse sitä, että en mä osta tai lähde siihen tai edes kuuntelemaan, jos kyseessä on jokin verkostomarkkinointiyritys. Joopajoo.

Olenpa myös yrittäjänä törmännyt siihen, että verkostomarkkinoinnin edustaja mollaa minun toimintaani ja tuotteitani. Puolustauduin ja sen jälkeen päätin, että en välitä siitä, vaikka sitä minun ammattikunnan mollaamista jokseenkin jatkuukin tältä taholta. Joku pelko kai heilläkin perseessä, että: "Nuo ammattilaiset vie meidän työt" -tai joku muu vastaava luulo. En tiedä. Kertokaa viisaammat.
Mä annan ainakin kaikille yrittäjille viimeistään nyt mahdollisuuden. Toivoisin, että muutkin sen tekisivät.
Eikö me kaikki vaan mahduttaisi tänne maahan ja Kouvolaan tuotteinemme ja palveluinemme, mollaamatta muita?

Kirjottelin tämän oman vuodatukseni, jonka jälkeen ymmärsin googlata, että varmaan joku muukin kirjoittanut aiheesta ja oli tietty 😃Bisnesnainen kertoo blogissaan näin.

Yhteistyöterveisin, Heli

Kuva netistä. Viritän nyt itelleni tämän. Laita säkin 😆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti