torstai 12. heinäkuuta 2018

Gua Sha: Näyttää hurjalta, mutta kannattaa kokeillaLuin ensimmäisen kerran Gua Shasta Petra Korven blogista. Mustelmat näyttivät kamalilta. Olen kuitenkin utelias ihminen. Kun kuulin, että Riikka tekee hoitolassaan Kuusankoskella Gua Sha-hoitoja, minun oli pakko päästä testaamaan.
Gua Sha on vanha kiinalainen hoitotapa. Gua tarkoittaa raapimista ja Sha tarkoittaa mustelmaa. Hoidossa painellaan akupisteitä tai hierotaan öljyttyä ihoa toistuvin vedoin kiinalaisella soppalusikalla. Hoito tuntuu kevyeltä raapimiselta. Yläselkää, kylkiä ja rintalihaksia hierottaessa, ei tuntunut mukavalle, mutta ei se sattunutkaan.
Riikka kertoi koko ajan, mitä hän tekee. Hän aloitti rapsuttelun pohkeista ja eteni aina niskaan asti. Halusin kokeilla myös miltä hoito tuntuu käsissä ja rintalihaksissa. Mielenkiintoinen kokemus, jota kannattaa testata edes kerran elämässä. 😉
Hoidon uskotaan vapauttavan kuonaa kiepeiltä alueilta. Se myös stimuloi verenkiertoa ja auttaa kehoa palautumaan. Selkääni muodostui mustelmista kuvio lapojeni väliin. Se kohta onkin aina jumissa. Hoidon jälkeen oloni oli kevyt ja janoinen. Vessassa sai ravata tavallista tiheämmin.
Nukuin seuraavan yön todella sikeästi. Mustelmat hävisivät muutamassa päivässä.
Jos haluat lukea Gua Shasta lisää käy kurkkaamassa postaus Petran blogista. Videon hoidosta näet täältä.
Riikan hoitohuoneessa pääsee kokeilemaan Gua Sha -hoitoa tarjoushintaan 25 euroa (normaalisti 40 euroa) heinäkuun loppuun asti. Hoito kestää 40-45 minuuttia.

Terkuin, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti