sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Vielä muutama Budapest vinkkiBudapest on edullinen ja kompakti kaupunkilomakohde, jossa pääsee myös rentoutumaan. Kaupunki oli täynnä ihania ravintoloita ja kahviloita, harmi kun jokaista ei päässyt testaamaan. Tässä kuitenkin muutama ravintolavinkki Budapestiin. Jos kuitissa ei lue palvelumaksua, muista jättää noin 10 prosenttia loppusummasta tippiä. Vaci utcan varrella on kalleinta. Sivukujilla on halvempaa.Buddhabar
Buddhabar on elämysravintola, jossa voi nauttia jokaisella aistillaan. Ravintolan annokset ja sisustus hellivät silmiä. Ensimmäisenä ravintolaan mentäessä silmiini osui valtava Buddhapatsas. Tiesin, että ravintola on hintava, sillä kyseessä on fine dining ravintola. Sushit maistuivat taivaallisen hyviltä. Annos oli ihanasti aseteltu, mutta kyllä se hetken kirpaisi, kun näki laskun. Kaksi settiä susheja, lasillinen proseccoa ja vesi maksoi lähes 50 euroa. Suosittelen silti käymään ainakin drinkeillä.

Vaci utca 34., BudapestMarket BDPST
Käyn harvoin pikaruokaloissa lomalla, mutta Budapestissa käytiin jopa kaksi kertaa. Market BDPST saa niin hamppareita kuin burritojakin. Niiden jujuna on, että valitset itse, mitä ruokaasi tulee ja maksat annoksesta sen mukaan. Minä päädyin juustohamppariin ja bataattiranskalaisiin. Oli muuten hyvää.

Király utca 8., Budapest

Gringos Amigos Anker
Tämä on ihan super sympaattinen meksikolaista ruokaa tarjoava pikaruokala. Annokset ovat todella isoja, joten annos kannattaa jakaa kaverin kanssa. Me vedettiin kahteen pekkaan nacholautanen ja molemmat saivat vatsan täyteen. Tämä ravintola on budjettimatkailijan unelma. Tosiaan iso nacholautanen maksoi vajaa kuusi euroa, siihen sai valita itse lisukkeet ja soossit ja siitä riitti kahdelle. Tänne olisin halunnut toisenkin kerran.

Anker koez 2-4., Budapest


Sitten muutama turistivinkki. Minulle suositeltiin ennen reissua jokiristeilyä ilta-aikaan. Onneksi menimme. Koko kaupunki ja etenkin linnoitukset ja sillat ovat maagisen näköisiä iltavalaistuksessa. Samalla saa pienen historian tunnin, kun kuuntelee kuulokkeista Unkarin historian vaiheista tai sitten kipuaa aluksen katolle ihastelemaan maisemia. Jokiristeilyjä tarjoaa usea eri yhtiö. Risteily maksaa noin 20 euroa ja kestää tunnin verran. Yleensä risteilyn hintaan kuuluu yksi juoma.


Toinen nähtävyys, joka löydettiin sattumalta on Kengät Tonavan rannalla. Se on muistomerkki juutalaisille, jotka toisen maailman sodan aikaan ammuttiin jokeen ja virta vei heidän ruumiinsa mennessään. Heidän piti ottaa kengät pois ennen ampumista. Pysäyttävää. Kenkien joukossa on niin lasten kuin aikuistenkin kenkiä.

Budapest, Id. Antall József rkp., 1054 Unkari


In English


Buddhabar
Buddhabar is an experience to every sense. The restaurant is decorated very accurate and food presentation was flawless. First when I walk into the restaurant I saw the big Buddha statue. I knew this restaurant is a little expensive but still I was suprised because two sets of sushi, one class of Prosecco and water cost almost 50 euros. I still recommend to go there at least for drinks ’cause at least you wanna see that big Buddha and feel the atmosphere in the restaurant.

Vaci utca 34., Budapest

Market BDPST
I don’t usually go to the fast food restaurants while my vacation but in Budapest we went twice. In the Market BDPST you’ll get burgers and burritos. The best part is that you can choose what you’ll have inside of your burger or burrito. I took a basic cheeseburger with sweet potato fries and it was pleasurable.

Király utca 8., Budapest

Gringos Amigos Anker
This mexican restaurant is super cozy. The portion are huge, so share it with your friend. We took a nachoplate and ate it togethet and still we were quite full. The restaurant is inexpensive. That nachoplate we took costs only under 6 euros.

Anker koez 2-4., Budapest

And then few another tips. If you should choose only one activity to do in your whole vacation, go to nightcruise on the Danube. Bastions, castle and the bridges looks so magical at night time. Just do and experience it.
The one hour nighttime cruise costs about 20 euros and the price usually includes one drink. Just walk by the river and pick your favourite cruise.

Another must-see sight in Budapest is Shoes on the Danube. Not far from the Hungarian Parliament building, sits old-fashioned shoes at the edge of the river. This memorial is for Jewish people who were shot to the river in the winter of 1944-1945 by the members of the Arrow Cross Party. There are women's shoes, men's shoes and children's shoes. It’s very touching.

Budapest, Id. Antall József rkp., 1054 Unkari

Have you been in Budapest? What did you like about it?


Mukavaa pääsiäistä, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti