torstai 20. syyskuuta 2018

Tuhti vadelma-suklaa-raakakakku



Välillä tekee mieli jotakin oikein tuhtia. Etenkin, kun illat pimenevät ja vettä sataa. Tämä vadelmasuklaa-raakakakku sopiikin syksyyn kuin nenä päähän. Lisäksi kakku on siitä ihana, että yksi pala riittää. Oikeasti. Kakku on kaiken lisäksi suht helppo tehdä ja apuvälineeksi tarvitsee vain tehosekoittimen.


Vadelmasuklaa-raakakakku ohje:
3 dl taatelia
3 dl erilaisia pähkinöitä
(tässä manteli, cashew, pekaani- ja saksanpähkinä seos)
1 dl raakakaakaojauhe
1 dl vettä (aloita desistä)
Vadelmakerros:
200 grammaa vadelmia
(Tässä kakussa noin 180 grammaa vadelmia ja noin 40 grammaa mansikoita)
1 rkl chiansiemeniä
Suklaakuorrutus
2 dl raakakaakaojauhe
3/4 dl hunajaa
1 dl kookosöljy
2 rkl tocoa
3-4 rkl lämmintä vettä

Ohje:
Sulata vadelmat, jos käytät pakastettuja. Sekoita ne chiasiemenien kanssa. Anna turvota "hilloksi".
Pane pähkinät ja raakakaakaojauhe tehosekoittimeen.
Kun pähkinät ovat sopivan pieninä paloina, lisää tehosekoittimeen taatelit ja desi vettä. Lisää vettä sen mukaan, että saat tasaisen massan.
Painele massa irtopohja- tai piirakkavuokaan.
Kaada vadelmatäyte pohjan päälle.
Laita kakku pakastimeen asettumaan noin tunniksi.
Valmista sillä aikaa suklaakuorrute.
Sulata kookosöljy ja hunaja varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
Lisää sekaan raakakaakaojauhe, toco ja lämmin vesi. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kuorrute kakun päälle. Laita vetäytymään pakastimeen vielä noin puoleksi tunniksi.
Nauti!



Ps. Kakun ohje on muokattu omanlaiseksi tästä ohjeesta.

Elina ja Heli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti