perjantai 28. lokakuuta 2016

Vastaisku flunssalle ja ihana, kamala perjantai



Viikon parhaimpia päiviä, perjantai.
Miten onkaan nyt niin, että tää päivä on mennyt jo viime yöstä lähtien aivan kuralle. Eilen illalla oli vielä suunnitelmissa mennä tänään aikaseen aamuspinningiin. Kun uni ei ollut vielä tullut kellon lähestyessä kahta, päätin, että unohdetaan se spinning. Harmitti, kaikki harmitti. Ihmisen pää on siitä kummallinen, että se vaatii joidenkin asioiden ja tunteiden käsittelyyn mielestäni aivan liikaa aikaa. Yöllä märehtiessä asioita kaikki kertaantuu järjettömiin mittasuhteisiin. Menee se ajattelukin jotenkin perseelleen. Pitäis vaan muistaa ne kikat, että kirjottaa sen sonnan ulos ja kattelee sitä sitten, kun ei oo niin huono hetki. Toisinaan se vaan ottaa jonkun niskalenkin ja vie mennessään. Miten tärkeää se uni on. Asiat ei paisu läheskään niin isoiksi, kun saisi kunnolla nukuttua. Sitten ne asiat tahtoo viedä sen unenkin. Niin se noidankehä on valmis.

Vielä jokin aika sitten olisin tehnyt niin, että olisin mennyt spinningiin vaikka olis ollut parin tunnin unet. En enää. Nykyisin annan itselleni armoa tällaisissa tilanteissa. Sitä ei ehkä enää niin välitä, jos jää jumpat väliin ja sen johdosta hanuri roikkuu. Kunhan mukana tulee. Jos totta puhutaan, niin kyllä välitän paikkojen roikkumisesta. Nykyisin vaan ymmärtää sen, että tolkuttoman väsyneenä salille on turha lähtee riehumaan. Toisaalta, se olis saattanut parantaa vähän pilaantunutta mielialaa.


Kävin vaihtoehtoisesti aamusta kääpiön kanssa lenkillä. Vettäkin satoi melkein vaakatasossa ja kaikki vitutti. Ja kyllä, minua joka jaksaa aina puhua toisille siitä miten jokaisesta vuodenajasta, tästä pimeästäkin löytyy hyvät puolet. Jos tuosta kelistä nyt jotain positiivista etsii, niin se vesi ei tullut ihan vaakatasossa, vaikka lenkin jälkeen oli koiran lisäksi mäkin, kuin uitettu koira. Kymppitonnin loma korjais tilanteen – sanois Kummelin säämies. Ei ole lomaa, eikä kymppitonnia. Terveys on. Siitä onneks muistan olla kiitollinen J Vaikka kuin muuten jurppis.

Postauksen aiheena oli tarkoitus alun perin kirjoitella näistä flunssan taltutus keinoista. On ollut kirjoitus jo tovin aloitettuna. Tämä oli se päivä, jolloin tämän oli aika tulla ulos J
Kaikenmaailman räkätaudit jyllää nyt. Useamman päivän on minultakin ollut veto pois ja nenä vuotaa. Kunnolla ei kuitenkaan ole tauti iskenyt, vaikka meillä muut onkin sairastellut. Saapi nähdä selviänkö näin vähällä.

Mä niin luotan valkosipulin ja inkiväärin voimaan kaikkien muiden luonnon rohtojen lisäksi. Tässä tekasin keiton niistä, mitä kaapista löytyi. Tuli niin hyvää, että ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssa myös J


Valkosipulinen luomukasvissosekeitto

1-2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
4 kpl sipulia (jos isoja, niin kaksi riittää)
4-5 kpl porkkanaa
     vettä
3-4 kpl bataattia
5-8 kpl valkosipulin kynttä
1-2 dl kauraruokakermaa tai kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
chiliä, mustapippuria maun mukaan

1. Kuullota kuutioidut sipulit ja porkkanat kookosöljyssä kattilassa. Lisää kuutioidut bataatit ja vettä sen verran, että ainekset peittyy. 
2. Lisää valkosipulin kynnet, kasvisliemikuutio ja mausteet.
3. Anna kiehua niin kauan, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kaada osa vedestä pois. Veden määrällä voi säädellä keiton paksuutta.
4. Soseuta ja lisää ruokakerma tai kookosmaito. Vaihtoehtoisesti voit jättää vettä sen verran, että ruokakermaa ei tarvitse.
5. Koristele yrteillä, siemenillä tai molemmilla.

Näitä kaikkia ainesosia löytyy kaupasta luomuna. Ei siis ole vaikea toteuttaa täysin luomuna, niin halutessaan.


Tämä tehokas juoma auttaa jo ennen, kun tauti iskee. Tätä kannattaa juoda ihan muuten vaan. Näissä ainesosissa on lukuisia terveysvaikutuksia. Varsinainen terveysjuoma siis J


Sitruuna-inkivärijuoma


½ Luomusitruuna viipaleina
Tuoretta luomuinkivääriä reilu sentin pala siivutettuna tai raastettuna
Luomuhunajaa
Kuumaa vettä



Positiivista ja tervettä loppuviikkoa!

<3 Heli <3

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvä juttu. Kiitos! Voin samaistua hyvin tuohon "tunnelmaan". Pitkästä aikaan minäkin sain tään räkä/röhä taudin ja nyt kokeilen reseptejäsi, jospa tauti sillä lähtisi tai ainakin helpottaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaarina! :)
      Toivotaan, että resepteillä lähtisi tauti äkkilähdöllä :)
      Terkkusin, Heli

      Poista