keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Jokaisella ystävällä on tarkoitus

Ihanaa ystävänpäivähuomenta sinulle!

Jäin eilen pohtimaan lähestyvää ystävänpäivää ja omia ystävyyssuhteitani. Ystävät ovat perhe, jonka valitset itse. Jokaisella ystävällä on paikkansa elämässäni. Aristoteleen mukaan tosi ystävä on kuin toinen minä. Ja niinhän se on. Läheisistä ystävistäni löytyy jotain samoja piirteitä kuin itsestäni. Toisissa niitä on enemmän. Toisissa vähemmän. Jossain heistä on piirteitä, joita tahtoisin itselleni.

Jotkut ystävät ovat pysyneet elämässäni vain tietyn aikaa. Osan kanssa olemme tunteneet jo hiekkalaatikolta tai vähintään alakoulusta asti. Osaan olen  tutustunut vasta hiljattain. Toiset heistä asuvat eri kaupungeissa ja maissa.
Joidenkin kanssa en ole edes jutellut pitkään aikaan, mutta tiedän, että kun hetki koitta aloitamme kuin olisimme nähneet juuri eilen.
Arvostan sitä, että joidenkin ystävieni kanssa voi vain olla hiljaa ja jopa eri huoneissa, mutta silti se ei ole yhtään outoa :D
Osan kanssa tiemme ovat eronneet, mutta olemme löytäneet tiemme takaisin yhteen. Osa on jäänyt menneisyyteen. Olen kiitollinen jokaisesta ystävästäni elämässäni, sillä heidän avulla olen oppinut paljon itsestäni ja uskallan olla oma itseni.

Kirjoitin vanhassa kolumnissani (KS 5.7.2016), että on ihanaa, kun elämässäni on puolison ja perheen lisäksi ihmisiä, jotka tuntevat minut läpikotaisin. Pidän siitä, että voin olla oma itsesi huonoine puolinenikin. Eikä omia outouksia tarvitse selitellä.
Kun minulle iskee kiukku, ystäväni tietävät, että kyseessä on luultavasti vain nälkä. Kerran aloin kiukutella lautapeli-illassa kuin uhmaikäinen viisivuotias. Yksi ystävistäni meni hissukseen keittiöön ja paistoi minulle kananmunia. Peli-ilta jatkui huomattavasti rauhallisemmin. Joku muu olisi saattanut pahoittaa mielensä käytökseni takia.

Sanotaan, että elämässä varmaa on vain muutos. Ystävyyden ei kuitenkaan tarvitse muuttua. 
Kun kaksi ihmistä tai useampi haluaa omasta tahdostaan olla toistensa ystäviä vuodesta toiseen, siitä luultavasti kehittyy elämän mittainen matka.


Ystävällisesti, Elina

Ps. Hitunen betonia. Pakko vinkata, jos jollain on vielä ystävänpäiväsuunnitelmat auki. Papulaarissa järjestetään ystävänpäivänä 14.2.2018 kello 10-18 paikallisen Betonisuklaan valmistajan, Neiti Turkoosin suklaabuffa.


<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19328325/?claim=2mgwesg646w">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti