perjantai 16. helmikuuta 2018

Syntisen hyvä suklaakakku



Jos Jussi saisi päättää, meillä ei muuta leivottaisikaan. Aikanaan minäkin kinusin äidiltäni tätä kakkua joka juhliin. Pakko tunnustaa, että tämä kakku vie kielen mennessään. Resepti ei ole omani eikä edes äitini, vaan kyseessä on K-ruoan Kuningattaren suklaakakku -resepti.

Kakun pohja on meidän versiossa pysynyt suht samana, mutta kuorrutuksessa ja päällisissä on pieni twisti. Jotta kakusta tulee ekstrahyvää, käytän kuorrutuksessa Fazerin vaaleaa maitosuklaata eli Fazerin punaista. Olen myös jättänyt alkuperäisen ohjeen kiilteen pois. Laitan kakun päälle tuoreita marjoja, jos niitä on saatavilla. Kakku on mielettömän hyvää ilman marjojakin. Kakku ei ole mikään terveysherkku, mutta tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Tälläkään kertaa en saanut napattua kuvaa kokonaisesta kakusta, niin nopeasti tämä häviää :D

Kuningattaren suklaakakku

Pohja
100g voita
2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4dl Leivontakaakaota
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
Kuorrutus
2dl kuohukermaa tai vispikermaa
200g Fazerin vaaleaa maitosuklaata
Päälle tuoreita marjoja oman maun mukaan

Ohje
Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 26 senttisen irtopohjavuoan päälle ja purista voideltu rengas kiinni. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu voi ja siivilöi kuivat-aineet mukaan. Jauhoseos ”pöllyää” helposti, joten suosittelen sekoittamaan jauhot ensin käsin taikinaan. Lopuksi voi käyttää vielä sähkövatkainta. Kaada taikina vuokaan.
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon rasvasula ja siivilöi jauhoseos joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin alaosassa noin 15-20 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman löysäksi, mutakakkumaiseksi. Anna pohjan jäähtyä.
Kun pohja on jäähtynyt, kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle. Anna hieman jäähtyä ja lisää marjat. Nauti, sillä tämä kakku katoaa nopeasti.


Ihanaa perjantaita toivottaa, Elina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti