Jos Jussi saisi
päättää, meillä ei muuta leivottaisikaan. Aikanaan minäkin
kinusin äidiltäni tätä kakkua joka juhliin. Pakko tunnustaa, että
tämä kakku vie kielen mennessään. Resepti ei ole omani eikä edes
äitini, vaan kyseessä on K-ruoan Kuningattaren suklaakakku
-resepti.
Kakun pohja on
meidän versiossa pysynyt suht samana, mutta kuorrutuksessa ja
päällisissä on pieni twisti. Jotta kakusta tulee ekstrahyvää,
käytän kuorrutuksessa Fazerin vaaleaa maitosuklaata eli Fazerin
punaista. Olen myös jättänyt alkuperäisen ohjeen kiilteen pois.
Laitan kakun päälle tuoreita marjoja, jos niitä on saatavilla.
Kakku on mielettömän hyvää ilman marjojakin. Kakku ei ole mikään
terveysherkku, mutta tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Tälläkään kertaa en saanut napattua kuvaa kokonaisesta kakusta, niin nopeasti tämä häviää :D |
Kuningattaren
suklaakakku
Pohja
100g voita
2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4dl
Leivontakaakaota
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
Kuorrutus
2dl kuohukermaa tai
vispikermaa
200g Fazerin vaaleaa maitosuklaata
Päälle tuoreita
marjoja oman maun mukaan
Ohje
Laita leivinpaperi
halkaisijaltaan noin 26 senttisen irtopohjavuoan päälle ja purista
voideltu rengas kiinni. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sulata voi ja anna
sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja
sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu voi ja
siivilöi kuivat-aineet mukaan. Jauhoseos ”pöllyää” helposti,
joten suosittelen sekoittamaan jauhot ensin käsin taikinaan. Lopuksi
voi käyttää vielä sähkövatkainta. Kaada taikina vuokaan.
Sulata rasva ja anna
sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot,
kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää
muna-sokerivaahtoon rasvasula ja siivilöi jauhoseos joukkoon
varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin
alaosassa noin 15-20 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman löysäksi,
mutakakkumaiseksi. Anna pohjan jäähtyä.
Kun pohja on
jäähtynyt, kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Paloittele suklaa
joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle. Anna
hieman jäähtyä ja lisää marjat. Nauti, sillä tämä kakku katoaa nopeasti.
Ihanaa perjantaita
toivottaa, Elina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti