lauantai 24. helmikuuta 2018

Tavoitteena edullinen lomamatkaOlen nimennyt itseni ja ystäväni matkadiilien metsästäjiksi. Tavoitteemme on löytää mahdollisimman hyviä tarjouksia ulkomaille. Voisin kuvitella pokerinpelaajien ja sijoittajien saavan samanlaista tyydytystä voittaessaan tai tehdessään loistavat kaupat kuin mitä me saamme löytäessämme hyvän tarjouksen, ja pääsemme ulkomaille puoli-ilmaiseksi.
Siltä tuntui esimerkiksi toukokuun Rodoksen matkaa varatessa. Viikon reissu lentoineen ja hotelleineen tuli maksamaan alle 300 euroa. Tämä tarjous tupsahti ystäväni sähköpostiin Matkapörssiltä kesken salitreenin. Olemme nyt kahtena keväänä olleet niin sanotulla kesän aloitus reissulla Nizzassa. Olimme päättäneet, että tänä vuonna menemme jonnekin muualle, ja menemme Nizzaan vasta myöhemmin tänä vuonna. Halusimme, että kohteessa on aurinkoa ja rantaa, joten kun tarjous tupsahti ilmoille, siihen piti tarttua heti.

Avainsana hyvien matkatarjousten metsästyksessä on joustavuus. Jos haluaa vain rantalomalle, onko väliä missä päin maailmaa makoilee rannalla? Esimerkiksi Skyscannerissa pystyy valitsemaan reissukohteeksi ”kaikkialle”, jolloin pystyy vertailemaan suoraan, missä loma tulee halvimmaksi haluttuna ajanjaksona.
Jos haluaa päästä tiettyyn kaupunkiin tai maahan, kannattaa joustaa matkapäivistä, jos mielii napata edullisen matkan. Halvinta on matkustaa silloin, kun muut ovat töissä ja välttää kohteen vilkkainta sesonkia.
Jos reissuun voi lähteä vain tarkkaan määriteltynä ajankohtana, kannattaa olla reissua varatessa ajoissa liikenteessä, mutta ei liian aikaisin. Oman kokemukseni mukaan lennot ovat halvimmillaan noin kahdeksan viikkoa ennen lähtöpäivää.


Hyvän majoituksen etsiminen onkin hankalampaa kuin halpojen lentojen löytäminen. Majoitusta valitessa kannattaa miettiä mikä on itselle tärkeää. Haluaako maksaa sijainnista, hotellin tarjoamista palveluista vai haluaako esimerkiksi huoneistohotelliin tai Airbnb-asuntoon, jossa osan ruoista voi tehdä itse ja samalla saa hieman autenttisemman kokemuksen kohteesta. Kun ulkona ei tarvitse syödä päivän jokaista ateriaa, säästää reissubudjetissa. Itse suosin mahdollisuuksien mukaan huoneistohotelleja tai Airbnb-majoitusta, sillä etenkin aamupalan haluan usein tehdä itse. Esimerkiksi Etelä-Ranskassa hotellien aamupalat ovat usein vain croisantteja ja hilloa. Siitä ei kannata maksaa kymmentä euroa.
Jos päätyy hotelliin, kannattaa käydä vilkaisemassa Trip Advisorista minkälaisia arvosteluja hotelli on saanut. Trip Advisor on maailman suurin matkailusivusto. Sivustolta löytyy yli 500 miljoonaa  matkailijoiden laatimaa arvostelua. Useat käyttäjät lataavat sivustolle myös kuvia hotellihuoneista. Tämä on hyvä lisä, sillä hotellin omat kuvat eivät aina kerro koko totuutta.
Edullisia majoitusvaihtoehtoja ovat myös hostellit, sohvasurffaus, asunnon vuokraus (etenkin, jos on pidempään reissussa) ja majoitusta työtä vastaan tarjoavat tahot. Voisitko kenties hoitaa lapsia lomasi aikana, jos saisit vastineeksi ilmaisen majoituksen? Tai voisitko toimia talonvahtina tai lemmikinhoitajana. Näitä eri vaihtoehtoja löytyy, vaikka kuinka paljon.


Netti on täynnä ohjeita niin välimuistin tyhjentämiseen kuin nettiselaimen säätämisestä yksityiseen tilaan, kun vierailee matkasivustoilla. Varausohjelmat saattavat nostaa matkan hintaa, jos sama käyttäjä tarkistaa usein tiettyä lentoreittiä tai hotellia. Mikään ei potuta enempää kuin se, että on juuri ostanut matkan ja viikon päästä sen saisi puolet halvemmalla, joten muista tyhjentää välimuistisi, kun katselet matkoja


Välillä halpoja reissuja tulee puskan takaa ja päätöksiä pitää tehdä äkkiä. Siksi suosittelen säästämään erilliselle tilille matkarahaa, jotta halpoihin diileihin voi tarttua, kun ne tulevat saataville. Seuraan Facebookissa Lentodiilejä ja olen Matkapörssin sähköpostilistalla. Näiden kahden sivuston kautta olen löytänyt suurimman osan loistavista matkatarjouksista.

Oliko vinkeistäni hyötyä? Kysy ihmeessä lisää, jos jokin jäi mietityttämään. Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta muita matkatarjousten metsästäjiä? Minkälaisia keinoja teiltä löytyy päästä halvalla reissuun?


Mukavaa viikonloppua, Elina


Kuvat ovat viime kevään reissulta Ranskan Mentonista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti