tiistai 27. helmikuuta 2018

200 euron keittiöremontti

Keittiö ennen. Halusimme lisää tasotilaa, joten lasikaapit ja keittiön nurkassa ollut iso kulmakaappi saivat lähteä.
Keittiöstä tuli avara ja tasotilaakin löytyy enemmän kuin ennen.


Kun kaapit irrotettiin, seinään jäi ikäviä jälkiä. Peitin ne liitutaululla. En halunnut ryhtyä paklaus- ja maalauspuuhiin, sillä keittiömme remontoidaan jossain kohtaa perusteellisesti.
Tästä kuvasta näkee vanhan ja uuden eron. Pahoittelut, että ennen-kuvia ei ole enempää.

Kun vajaa vuosi sitten muutimme omakotitaloon, oli pienoinen shokki joutua vanhaan keittiöön. Vuokra-asuntomme keittiö oli remontoitu juuri ennen kuin me muutimme sinne. Keittiö oli erittäin toimiva, joten sitä jäi ikävä.
Päätimme jo ennen muuttoa, ettemme heti remontoi keittiötä kokonaan. Keittiössä pitää puuhastella jonkin aikaa ennen kuin huomaa, mikä siellä toimii ja mikä ei.
Jotakin halusin kuitenkin keittiölle tehdä. Päädyin irrottamaan muutamia kaappeja. Jäljelle jääneiden kaappien ovet päällystin Dc-fixillä. Keittiöön tehtiin myös aamupalanurkkaus ja liikuteltava saareke. Kaikkiaan pieni keittiön freesaus maksoi noin 200 euroa. Mitä mieltä olette lopputuloksesta?

Halusin keittiöstä raikkaamman kuin ennen. Löysin Prismasta käyttämääni valkoista Dc-fixiä. Jos jollekin Dc-fix on vielä tuntematon käsite, niin se sisustustarramateriaali, jolla voi päällystää erilaisia kodin kovia pintoja. Dc-fixiä mainostetaan nopeana ja helppona tapana sisustaa, mutta sitä se ei ainakaan minusta ollut. Muutamat tuskan kyyneleet on tullut vuodatettua, kun en meinannut saada muovia suoraan tai siihen jäi ilmakuplia. Taisin edetä jotakuinkin parin kaapin päivävauhtia, enempään eivät hermoni riittäneet. Onneksi maltoin päällystää kaappien ovet, sillä olen lopputulokseen kuitenkin tyytyväinen.

Sain keittiöömme haaveilemani aamupalanurkkauksen, kun iso kulmakaappi poistettiin.
Kokkailemme usein yhdessä, joten tarvitsemme keittiössä paljon laskutilaa. Muutamat kaapit veivät liikaa tasotilaa, joten päädyin irrottamaan ne. Ison kulmakaapin tilalle ostin Ikeasta Stenstorp -hyllyn ja Mosslanda -tauluhyllyn, jotta sain rakenneltua keittiöömme haaveilemani aamupalanurkkauksen.Kallax-saareke

Vanhassa keittiössämme oli saareke. Halusin sellaisen myös uuteen keittiöön. Saarekkeet ovat suht kalliita, joten päädyin tekemään sellaisen itse. Löysin Pinterestistä kuvia Ikean Kallax-hyllyistä tehdyistä saarekkeista. Minunkin piti suunnitella oma Kallax-saarekkeeni. Päädyin kahteen valkoiseen neljähyllyiseen Kallaxiin. Hyllyköt on kiinnitetty toisiinsa kulmaraudoilla. Työtason meille teki ystävämme mittatilaustyönä. Saarekkeen alle ruuvattiin pyörät, jotta sitä on helppo liikutella. Lisäsin vielä Ikeasta ostetun tangon ja koukut saarekkeeseen. Tanko toimii myös vetokahvana, jos saareketta tarvitsee liikutella.


Mitä mieltä olette freesatusta keittiöstämme?

Remppaterveisin, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti