torstai 1. maaliskuuta 2018

Melkein terveellinen porkkanakakku






Olin nuorempana hyvin skeptinen porkkanakakun suhteen. Eihän juurekset kuulu kakkuun :D
Onneksi uskaltauduin parikymppisenä maistamaan, sillä porkkanakakku on nykyään yksi lempikakuistani. Etsin pitkään hyvää ohjetta porkkanakakkuun, kunnes löysin tämän The Good Morning -blogin terveellisen porkkanakakun ohjeen. Halusin kuitenkin säilyttää porkkanakakun kuorrutuksen ”epäterveellisenä”, sillä se on porkkakakussa parhainta. Jos haluat tehdä kakusta kokonaan terveellisen käy nappaamassa terveellisen kuorrutuksen ohje linkkaamastani blogista.
Olen hieman muokannut ohjetta, sillä saan Steviasta vatsanväänteitä. Olen makeuttanut kakun hunajalla, vaahterasiirapilla, agavesiirapilla tai intiaanisokerilla, mitä nyt ikinä on kaapista löytynytkään sillä hetkellä.

Melkein terveellinen porkkanakakku

Pohja:
4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl suolaa
½ dl hunajaa tai muuta makeutusta.
1 prk (125g) sokeroimatonta mangososetta
5 kuivattua taatelia
2 kananmunaa
2,5 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
50g voita
1rs(180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl (tai maun mukaan) tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Ohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee kaurahiutaleista jauhoa sauva- tai tehosekoittimella. Sekoita ”kaurajauho” kulhossa leivinjauheen, kanelin ja suolan kanssa. Sekoita joukkoon hunaja. Jos hunaja on kiteistä, notkista se vesihauteessa.
Pane tehosekoittimeen taatelit ja mangosose. Sekoita. Lisää tehosekoittimeen kananmunat. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja kääntele taikinaa varovasti.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan päälle (halkaisija noin 24 cm) ja purista voideltu rengas kiinni. Paista noin 15 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se tuntuu jämäkältä, mutta suht pehmeältä.
Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi pekaanipähkinöillä.

Mukavaa torstaita, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti