maanantai 12. maaliskuuta 2018

Neljä hyödyllistä reissuapuria – Tee lähdöstäsi helppo, äläkä eksy kohteessa

XE currency


Terkkuja Budapestista! Meillä jokaisella on varmasti omat apurit, joita käytämme reissusta toiseen.
Reissussa ei aina saa wifiä toimimaan tai puhelimenkaan nettiä, siksi ei kannatta jättää kaikkea netin varaan, jos pitää löytää perille tai tietää vieraan valuutan kurssi.
Reissaajille on nykyään laaja valikoima erilaisia sovelluksia ja palveluja olemassa, joten niitä kannattaa hyödyntää.
Olen kirjoittanut omista lempisovelluksistani vuonna 2016. Jokainen on käytössä vieläkin. Käyhän lukemassa vanha postaukseni täältä. Nyt olen koonnut erityisesti reissaajia auttavia sovelluksia ja palveluja.

MAPS.ME

1. MAPS.ME on karttasovellus, joka toimii myös ilman internetyhteyttä. Olen mainostanut tätä sovellusta aiemminkin, mutta tämä karttasovellus on säästänyt monilta eksymisiltä ja hermojen menettämiseltä.
Lataa ennen reissuun lähtöä kohdemaan tai -kaupungin kartta. Kohteessa oman sijainnin näkee gps-paikannuksen kautta. Reissaajille ehdoton sovellus, koska wifiä ei kaikkialla ole aina saatavilla.
Sovellus on ilmainen ja se on ladattavissa Google play-kaupasta ja App Storesta.

2. GoParking. Luin ennen viimevuotista Prahan reissuamme kauppakeskus Jumboon avatusta lentopysäköinnistä, innostuin ajatuksesta heti. Enää ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi lentokentän parkista tai hommata kyytiä kentälle. Auto parkkeerataan Jumbon parkkihallin viidenteen kerrokseen. Minibussi vie kentälle. GoParkingin työntekijät seuraavat paluulentosi numeroa, joten jos lento on myöhässä, he tulevat hakemaan kentältä myöhemmin.
Jos lentoajat sallivat, Jumbosta voi käydä nappaamassa viime hetken eväät mukaan joko lentokentälle tai paluumatkalle.
Viikko GoParkingissa maksaa vain 27 euroa. Tälläkin kertaa auto jäi Jumboon, kun lähdimme Johannan kanssa Budapestiin.

Trip Advisor
3. Trip Advisor. En tiedä miten pärjäsin ennen ilman tätä sivustosta. Maailman suurin matkailusivusto. Yli 500 miljoonaa matkailijoiden laatimaa puolueetonta arvostelua.
Jos harkitsen jotain hotellia, käyn lukemassa Trip Advisorista arvostelut ja katsomassa matkailijoiden ottamia kuvia hotellista, sillä aina hotellin omat kuvat eivät ole koko totuus. Sivustolta ja sovelluksesta voi myös katsoa omaa sijaintia lähellä olevat ravintolat tai päällä katson, mitä ravintoloita hotellin lähellä on

4. XE currency. Tämä valuuttamuunnin toimii myös ilman internetyhteyttä. Klikkaa haluamasi valuutat sovellukseen, kun sinulla on internetyhteys. Sen jälkeen valuuttamuunnin muuttaa haluamasi valuutan euroiksi missä vain. Kätevää. Enää ei tarvitse laskea päässä paljon jokin asia maksaa. Testaan vasta sovellusta, joten Budapestissa sovellus pääsee todelliseen testiin, sillä Unkarin forintti ei ole minulle tuttu valuutta. Prahassa tällä sovelluksella olisi ollut paljon käyttöä, kun yritimme ynnätä päässämme korunoita euroiksi.


Mitä reissuapureita sinä käytät? Otan mielelläni uusia vinkkejä vastaan :)

Mukavaa alkanutta viikkoa, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti