maanantai 5. maaliskuuta 2018

Viisi unelmalomakohdetta, joihin aion matkustaa elämäni aikana






Uusi viikko ja uudet kujeet. Päätin eilen, että tämä viikko alkaa muutamalla aurinkotervehdyksellä ja venytyksellä. Ah, kuinka päivä alkaakin ihan eri tavalla, kun veri kiertää koko kropassa. Kannattaa ainakin vähän edes venytellä aamuisin. :)

Olen myös ottanut tavaksi aina silloin tällöin kirjoitella unelmiani ylös. Kun ne näkee paperilla, niistä tulee helpommin totta. Tällä hetkellä unelmoin omasta koirasta ja matkustelusta. Siksi jaankin kanssanne viisi kohdetta, joihin aion vielä jonakin päivänä matkustaa.

Postauksen kuvat ovat Kalifornian road tripiltä, joka oli yksi iso unelma aikanaan. Lähtisin kyllä mielelläni milloin tahansa uudelleen. Millaisia unelmalomakohteita teiltä löytyy?


Australia

Taisin ensimmäisen kerran innostua Australiasta lapsena, kun katsoin Vili Vilperiä televisiosta. Australiassa minua kiehtoo eniten sen luonto, eläimet ja ihmiset. Australian luonto on saanut kehittyä rauhassa ainutlaatuiseksi. Saarelta löytyy sellaisia eläin- ja kasvilajeja, joita ei ole missään muualla maailmassa.

Myös Australian historia kiehtoo minua. Saarta ovat asuttaneet aboriginaalit 60 000 vuotta, mutta 1700 luvun lopulla britit alkoivat kuljettaa vankeja saarelle.


Etelä-Afrikka

Kun aikanaan näin kuvia Pöytävuoresta ja Etelä-Afrikan pingviineistä, päätin, että tuonne on vielä joskus päästävä.
Maa on kiehtova yhdistelmä Afrikkaa ja Eurooppaa. Kun joku päivä matkustan Kapkaupunkiin, haluan päästä Krugerin kansallispuistoon safarille ja nähdä kaikki eläimet, joita ihastelin Leijonakuninkaassa.

Olen myös eteläafrikkalaisen viinin ystävä, joten jollain viinitilalla olisi ihana päästä käymään.


Havaiji

Tuonne ananaksen ja macadamia pähkinöiden saarelle haluan matkustaa. Tuliperäiset Havaijin saaret sijaitsevat keskellä Tyyntä valtamerta. Myös Havaijin luonto on vertaansa vailla. Saarella elää monia lintulajeja, joita ei ole muualla maailmassa. Haluaisin joskus nähdä ryhävalaita. Ryhävalaita on ympäri maailmaa, mutta valaat tulevat usein leikkimään Mauin ja Havaijin saarten välille.
Havaijia kauemmas ei taida ajallisesti Suomesta päästä, vaan sitten tulee jo takaisin päin. Havaijin ilmasto hellii auringonpalvojaa, sillä saarella on yli 20 astetta lämmintä ympäri vuoden.


Peru

Vuoristoa, hiekkadyynejä, inkojen tarinat ja laamat, nämä asiat tulevat minulle ensimmäisenä mieleen Perusta. Minua kiehtoo Inka-kulttuuri, joten vaellusmatka Machu Picchuun on yksi suurimmista unelmistani. Inkat olivat aikansa pioneereja. He hallitsivat maanviljelyn hankalassa maastossa ja heillä oli tiukka luokkayhteiskunta.
Haluaisin myös käydä Perussa Titicaca järvellä, Amazonin jokiristeilyllä ja nähdä Cuscon Sateenkaarivuoret. Huachachinassa, jota ympäröi aavikko ja mahtavat hiekkadyynit

Islanti

Taisin olla yhdeksän, kun televisiosta tuli 13. Ratsastaja -sarja. Ihastuin Islantiin välittömästi. Haluaisin päästä kokemaan saaren kuumat lähteet ja käydä islanninhevosvaelluksella. Haluaisin nähdä Islannin jäätiköt, laavapellot ja vesiputoukset. Islannissa on jotain mystistä, mutta samaan aikaan siinä on jotain tuttua.



Unelmakohteita on toki vielä paljon lisää. Unelmana olisi päästä Meksikoon, Malediiveille, Japaniin, Indonesiaan, Sri Lankalle, Kanadaan, Arabiemiraatteihin, Fidžille, Marokkoon…

Muistakaa unelmoida!

Mahtavaa alkanutta viikkoa, Elina

Ps. Blogissa on unelmoitu aiemminkin. Käyhän lukemassa Helin talounelmista, työunelmista, minun unelmista (Hassua, näistähän on jo osa käynyt toteen :D), tai siitä kannattaako unelmille asettaa deadline.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti