Smoothiebowl eli
suomalaisittain smoothiekulho on näppärää pikaruokaa. Sen kuin heittää
ainekset tehosekoittimeen, kaataa kulhoon, koristelee annoksen ja
lappaa suuhun. Suosittelen kuitenkin nautiskelemaan jokaisesta lusikallisesta.
Ehkä se on psykologista, mutta tuntuu, että smoothiekulhot täyttävät paremmin kuin tavallinen juotava smoothie.
Tähän
smoothiekulhoon tulee mansikoita, vadelmia, banaania,
kurpitsansiemeniä ja mantelimaitoa. Annos koristellaan
pekaanipähkinöillä ja karhunvatukoilla.
Kombo tekee smoothiesta ihanan makeankirpeän. Smoothiekulho on täynnä kuituja ja vitamiineja.
Mansikassa on paljon
antioksidantteja. Mansikassa on enemmän C-vitamiinia kuin
appelsiinissa. Kahdessa desissä mansikoita on saman verran kuituja
kuin palassa ruisleipää.
Myös vadelmassa on
runsaasti C-vitamiinia ja se on kuiturikas marja. Lisäksi marja
sisältää kivennäisaineita, kuten magnesiumia, kalsiumia ja
fosforia. Karhunvatukassa on muun muassa rautaa, C-vitamiinia ja kuituja.
Banaaneissa on
runsaasti B6- ja C-vitamiineja, foolihappoa ja mineraaleja kuten
esimerkiksi magnesiumia ja kaliumia.
Pekaanipähkinöissä
on runsaasti E-vitamiinia. E-vitamiini on tärkeä elimistön
antioksidantti eli hapettumisen estäjä. Se on rasvaliukoinen, joten
se voi varastoitua elimistöön.
C-vitamiini edistää
E-vitamiinin toimivuutta.
Kurpitsansiemenissä
on omega-3-rasvahappoja, jotka tukevat muun muassa sydämen
terveyttä.
Siemenissä on myös
paljon magnesiumia.
Kuitupitoinen ja
vitaaminirikas smoothiekulho 1-2 annosta
1,5 dl jäisiä
mansikoita
1 dl jäisiä
vadelia
0,5 dl jäisiä karhunvatukoita
0,5 dl jäisiä karhunvatukoita
1 banaani
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 dl mantelimatioa
Ohje:
Sekoita ainekset tehosekoittimessa. Seoksesta pitää tulla tasaista ja paksua, jotta
se on lusikoitavaa. Lisää mantelimatoa, jos tuntuu, että seos jää liian paksuksi. Kaada valmis smoothie kulhoon.
Koristele pähkinöillä, siemenillä ja
marjoilla.
Marjaisin terveisin, Elina
Ps. Käy nappaamassa Helin Vihreän mango-melonismoothien ohje talteen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti