perjantai 18. marraskuuta 2016

Viisi hyödyllistä sovellusta


Duolingon avulla oppii helposti uuden kielen.
Anteeksi pieni blogihiljaisuuteni. Blogiin kirjoittaminen on jäänyt muiden juttujen jalkoihin. Täällä ollaan taas, ja nyt on ryhtiliikkeen paikka. Yritän saada postauksia aikaan kiireistä huolimatta J

Tänään kerron viidestä hyödyllisestä sovelluksesta, jotka ovat helpottaneet elämääni. Laitetaan hyvä kiertoon.


MAPS.ME on karttasovellus, joka toimii myös ilman internetyhteyttä. Kun löysin sovelluksen, siitä tuli pelastava enkeli matkoilla. Voi, kun olisin tiennyt tästä aiemmin.
Ennen reissuun lähtöä kannattaa ladata kohdemaan tai -kaupungin kartta. Kohteessa oman sijainnin näkee gps-paikannuksen kautta. Reissaajille ehdoton sovellus, koska wifiä ei kaikkialla ole aina saatavilla.
Sovellus on ilmainen ja se on ladattavissa Google play-kaupasta ja App Storesta.

CosmEthics on sovellus, joka kertoo tuotteen viivakoodin avulla, mitä ainesosia kosmetiikkatuote sisältää ja niistä tietoa. Monta tuotetta on jäänyt kaupan hyllylle, kun sovellus on näyttänyt tuotteen sisältävän allergisoivia aineita. Sovellus etenkin niille, joita kiinnostaa mitä tuotteet sisältävät. Suosittelen kuitenkin kaikkia edes kokeilemaan ihan mielenkiinnosta.

CosmEthicsin kautta voi katsoa, mitä kosmetiikkatuote sisältää.
Duolingo on sovellus kielten opiskeluun. Sovellus on selkeä ja koukuttava. Kun viime keväänä matkasin ystäväni kanssa Ranskaan, en osannut sanoa ranskaksi kuin bonjour ja merci. Kuukauden päivät opiskelin ranskaa Duolingon avulla. En osaa vieläkään muodostaa täydellisiä lauseita, mutta sanavarastoni laajeni ja se auttoi paljon reissussa.  Ainoa miinus on, että aloituskieleksi ei saa valittua suomea, mutta jos osaa edes vähän englantia pärjää sovelluksen kanssa hyvin. Sovellus on ilmainen ja sen saa ladattua käsittääkseni kaikkiin älypuhelimiin.

Fonecta caller. Kun outo numero soittaa, sovellus kertoo kuka soittaja on, ellei kyseessä ole prepaid tai tuntematon numero. On jäänyt tämän sovelluksen myötä monelle puhelinmyyjälle vastaamatta. Fonecta Callerin käyttö on maksutonta. Rekisteröitymiseen tarvitsee Fonecta-tilin, josta veloitetaan kertaluontoinen 25 sentin maksu, sillä Suomessa ei voi luovuttaa yksityishenkilöiden yhteystietoja vastikkeetta. Sovellus on ladattavissa kaikkiin älypuhelimiin.

Sinivalosuodatin suodattaa silmiä rasittavaa kirkasta valoa, joten puhelinta on huomattavasti mukavampi selailla esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa, vaikkei sitä suositellakaan. ;) Sovellukseen on saatavilla ilmaisia lisäosia, joilla voi esimerkiksi ajastaa sinivalosuodattimen menemään päälle tiettyyn aikaan.

Minkälaisia hyödyllisiä sovelluksia teiltä löytyy? Löytyykö samoja kuin minun puhelimesta?Terkuin,   Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti