sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Piparihommia


Nää bloggaajat on ollut nyt talvihorroksessa taikka jossakin. Mahottomasti olis asiaa, mut ei oo ehtinyt nyt kaikkee kirjottelee. On ollut niin paljon kaikkee uutta ja muuta. Ihan on ollut ikävä kirjottamista, mut aina ei vaan ehdi kaikkee. Nää piparijutut oli nyt kyllä jo saatava tänne. Johan kohta on joulu <3


Olen tässä jo muutamana vuonna tehny pipareita ilman valkoista sokeria ja gluteenittomana. Maku on suunnilleen sama, kun olis tavan jauhoihin tehty. Koostumus ehkä vähän mureampi. Viime vuotista ohjetta en nyt tähän hätään etsinyt. Hieman muokkasin Lifen mainoslehdessä ollutta ohjetta. Vaihdoin kookossokerin intiaanisokeriin ja mantelijauheen tummaan riisijauhoon.

Tässä ohjeessa kerrottiin, että voi halutessaan koristella hieman sulatetulla kookosmannalla. Voin kertoo, että se ei ollut mun juttu. Ei onnistunut niinkun alkuunkaan. Kokeilen ehkä joskus toiste uusiks. Tai sitten koetan keksiä jonkun muun ”terveellisemmän” koristelumuodon, kun se tavan sokerikuorrute. Hyviä vinkkejä otetaan myös vastaan :)


Näiden piprujen määrä riippuu ihan siitä, että kuinka paljon tykkää syödä taikinaa. Mun mielestä se taikina on just parasta. En niinkään välitä niistä valmiista pipareista :)

Gluteenittomat piparkakut (3-4 pellillistä)

150 g luomuvoita
1,5 dl intiaanisokeria 
2 tl ceyloninkanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
(0,5 tl pomeranssia)
0,5 tl himalajansuolaa
1 luomumuna
1 tl soodaa
3 dl tummaa riisijauhoa 
3 dl tapiokatärkkelystä


Mittaa voi, kookossokeri sekä mausteet kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita huolella esimerkiksi vispilällä. Nosta syrjään jäähtymään. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja sooda, sekä riisijauhot. Lisää tapiokatärkkelystä desi kerrallaan, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen. Kääri taikina kelmuun ja nosta yöksi jääkaappiin.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo taikina pipareiksi, voit käyttää jauhottamiseen tapiokatärkkelystä. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia riippuen piparien paksuudesta. Anna piparkakkujen jäähtyä ennen siirtämistä.

Koristele sillä kookosmannalla, jos osaat! :D



Jouluisia hetkiä <3


<3  Heli <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti