maanantai 15. tammikuuta 2018

Kaksi terveellistä herkkua ja tämän hetken Netflix-suosikit



Viikonloppu meni pitkästä aikaa ihan vaan leppoisasti kotona. Tuli liikuttua ja siivottua, mutta myös löhöttyä sohvalla tuijottaen Netflixin tarjontaa. Pari viikkoa sitten en muuta tehnytkään, kun makasin kotona flunssassa.
Monesti Netflix-maraton tai leffa vaatii jotakin naposteltavaa. Siksi jaankin pari oman suosikkinaposteltavan ohjetta.

Jos sipsit ja karkit kyllästyttävät tai haluaisit korvata ne jollakin hieman terveellisemmällä, niin minulla on sinulle pari vinkkiä. Vihannekset ja dippi korvaavat sipsit. Karkit voi korvata esimerkiksi pähkinävoilla ja hedelmillä tai kahden raaka-aineen raakasuklaalla. Molemmat valmistuvat nopeasti.

Banaani-pähkinävoi suupalat

Tarvitset:
Banaania
Pähkinävoita (tällä kertaa kaapista löytyi maapähkinävoita, mutta kaikki pähkinävoit toimivat tässä kombossa.)

Viipaloi banaanit. Laita noin teelusikallinen pähkinävoita banaaniviipaleen päälle ja laita toinen banaaniviipale pähkinävoin päälle. Voilà! Herkku on valmis.



Maailman helpoin raakasuklaa:

Et tarvitse muuta kuin Foodinin Milk! -raakasuklaarouhetta, valitsemaasi lisuketta ja mahdollisesti hyppysellisen makeuttajaa.

Foodinin raakasuklaarouhe on pelastanut monta herkkuhetkeä. Raakasuklaa valmistuu nopeasti, eikä lisukkeita välttämättä tarvitse ollenkaan. Rouhe on hyvää sellaisenaankin, sillä se muistuttaa maultaan yllättävän paljon maitosuklaata.

Raakasuklaa kahdelle:

Reilu 100 grammaa Milk!-raakasuklaarouhetta
Kourallinen pähkinöitä tai kuivattuja marjoja
(hyppysellinen kookossokeria)

Sulata raakasuklaarouhe vesihauteessa. Kaakaon sisältämät entsyymit, antioksidantit ja muut ravintoaineet kärsivät kuumentaessa, joten varo sulattamasta rouhetta liian kuumassa.

Lisää sulaan massaan rouhitut pähkinät, kuivatut marjat tai syö suklaa sellaisenaan. Maista seosta. Jos se mielestäsi kaipaa vielä makeutta, voit lisätä seokseen esimerkiksi hunajaa, kookossokeria tai muuta kotoasi löytyvää makeuttajaa.

Kaada seos muotteihin tai lautaselle ja laita jäähtymään pakastimeen, jolloin suklaa on valmista noin puolessa tunnissa.


Viisi tämän hetken Netflix-suosikkia

1. Rotten
Dokumenttisarja paljastaa ikäviä asioita ruoan tuotantoketjusta, ravinnostamme ja taustalla vaikuttavista voimista. Olen katsonut vasta muutaman jakson, mutta on ollut kurjaa huomata kuinka kieroa bisnestä ruokateollisuus on. Kuluttajan pitää olla tarkkana, jotta saa sitä mitä ostaa.

2. Modern family
Aloin katsoa sarjaa vasta vähän ennen joulua. Nyt on kaikki kahdeksan kautta katsottu. Miksi en ole katsonut tätä jo aiemmin? Sarjan huumori uppoaa ja hahmot ovat samaistuttavia.

3. Monet jumalat
Morgan Freeman tutkii sarjassa miten uskonto ja uskomukset ovat muovannut elämäämme. Jokaisessa jaksossa keskitytään yhteen suureen kysymykseen, kuten miksi pahuutta on tai kuka on jumala. Pidän sarjassa siitä, kuinka monipuolisesti Freeman kysymyksiä pohtii.

4. 1922

Katsoin leffan eilen. Leffa on ehtaa Stephen Kingiä, ja se pitää jännityksessä loppuun asti. Kannattaa katsoa.

Mukavaa alkanutta viikkoa, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti