sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Maailman parhaat täytetyt letutHuh, kun on ollutkin kiirettä tällä viikolla. En ole meinannut koneelle ehtiä. Sain kaverin koirankin pariksi päiväksi hoitoon, joten olen innoissani tehnyt pitkiä lenkkejä tällä viikolla. Haluan aina ennen reissua hoitaa kaikki pienetkin asiat pois päiväjärjestyksestä. Loman jälkeen on kiva palata kotiin, kun ei ole mitään akuuttia asiaa hoidettavana. Huomenna olisi tarkoitus lähteä matkaan, mutta Pariisin tulvat mietityttävät. Joudunko kahlaamaan polviin asti vedessä? Pitääkö kumisaappaat pakata mukaan? 

Teimme tällä viikolla täytettyjä lettuja. Muutama teistä kyselikin ohjeen perään, kun jaoin kuvan blogin Instagramissa. Täytetyt letut ovat yksi lempiruoistani, mutta letuissa on yksi vika. Teki kuinka ison satsin tahansa, nämä häviävät aina alta aikayksikön.

Olen saanut reseptin aikanaan äidiltäni, mutta resepti on muovaantunut hieman ajan saatossa. Äidin reseptiin kuuluva riisi on jäänyt täytteestä pois ja sen tilalle on tullut muun muassa mustia papuja.
Meillä syödään suht tulista ruokaa, joten jos on tottunut miedompaan, ohjeen jalopenot voi jättää pois tai laittaa niiden tilalle esimerkiksi mietoja chilejä.
Me käytämme täytteessä yleensä luomunaudan jauhelihaa, mutta täytteessä voi yhtä hyvin käyttää lampaan-, broilerin- tai possunjauhelihaa.

Täytetyt letut ovat parhaimmillaan, kun jokainen syöjä on päässyt tekemään osansa. Meillä jako menee yleensä niin, että Jussi paistaa letut ja minä teen täytteen. Jussilla ei ollut antaa tarkkaa ohjetta lettutaikinaan, sillä hän kokkaa silmämääräisesti. Lettutaikinan juju on kuitenkin siinä, että se on tehty veteen, jolloin letuista tulee mielestäni rapeampia kuin maitoon tehdystä lettutaikista.

Täytetyt letut
(noin 24 isoa lettua)

Lettutaikina

1,5 litraa vettä
6 kananmunaa
Hieman suolaa ja sokeria
5-8 dl vehnäjauhoja
1,5 dl auringonkukkaöljyä

Ohje:
Riko munien rakenne kulhossa ja lisää vesi. Sekoita kuivat aineet ja öljy taikinaan. Anna taikinan turvota vähintään 10 minuuttia ennen paistamista.

Täyte 1,5 litran taikinaan:

800 grammaa naudanjauhelihaa
2 sipulia
2 isoa suippopaprikaa
2 jalapenoa
285 grammaa mustapapuja
2 purkkia Cuisine Crème Fraiche Valkosipuli ja Yrtit

Mausteet: cajun, savupaprika, himalajan suola, valkosipuli, sipuli, soija, Sriracha ja bbq-kastike.

Ohje:
Kuutioi sipulit, paprikat ja jalopenot. Paista jauheliha. Mausta se makusi mukaan. Lisää pannulle sipuli. Kun sipulit ovat saaneet hieman väriä, lisää jalopenot ja paprikat. Paista vielä hetki. Lisää lopuksi pavut ja maustettu ranskankerma. Anna jäähtyä.
Kun täyte on hieman jäähtynyt, annostele täytettä letuille. Rullaa lettu ja laita se tarjoiluastiaan. Kun kaikki letut on rullattu, ne voidaan laittaa vielä hetkeksi 200 asteisiin uuniin lämpiämään.Spicy stuffed crepes
(about 24 crepes)

Crepes dough

1,5 liter water
6 eggs
Little bit of salt and sugar
5-8 dl wheat flour
1,5 dl sunflower oil

Direction:
In the large mixing bowl, whisk eggs and add water. Mix the dry ingredients and oil to the dough. Beat until smooth. Let the dough rest at least 10 minutes before baking.

Stuffing

800 grams ground beef
2 onions
2 sweet peppers
2 jalapeños
285 grams black beans
2 cans garlic and herbs spiced crème fraîche (two cans is about 480 grams of crème fraîche)
Spices: Cajun, smoked paprika, himalayan salt, garlic powder, onion powder, soysauce, Sriracha and bbq-sauce.

Direction:
Dice the onions, sweet peppers and jalapeños. Cook the ground beef and add spices. Sauté onions and add sweet peppers and jalapeños to the skillet. About 5 minutes later mix the black beans and spiced crème fraîche to the stuffing.
When the stuffing is cooled down, apportion it to the crepes. Roll them and put in the service container.


Ei muuta, kun kokkailemaan :)

Leppoisaa sunnuntaita, Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti